FJORDFUN v/Anita Botnevik

Seilkurs i Bergen

Seilkurs for damer og familier!

Har du lyst til å lære deg å seile, bli trygg på sjøen, og mestre alt du trenger for å skape minnerike seilopplevelser med familien eller venner? Med et seilkurs fra Fjordfun får du kunnskapen du trenger for å mestre turseiling og praktisk sjømannskap.

Kommende seilkurs 2024

 

KURS 7: 10.juni og 13.juni

KURS 8: 17.juni og 20.juni

KURS 9: 24.juni og 27.juni

KURS 10:  12.august og 15.august

KURS 11: 19.august og 22.august

Pris: 2 ettermiddager / 10 timer kr 3900,-

Sted: Breivik kai, Krokeide. 5244 Fana

Tidspunkt kl. 17-00- 22:00 – 10 timer med teori og praksis om bord på Anita 3, Bavaria C 43.

Vi skreddersyr også kurs for grupper på 4 -6 personer

Kurset avholdes på en moderne turhavseiler der du gjennom aktiv deltakelse og under veiledning av en dyktig og erfaren instruktør vil få god innsikt og øvelse på:

• Å seile og trimme seil
• Legge til/gå fra brygge
• Praktisk trening i styringsreglene og manøvrere
• Knuter og fortøyning
• Nød- og sikkerhetsprosedyrer.

Kurset er på 10 timer og går over to dager, med avgang og ankomst på Fanahammeren begge dagene.

Gjerne nybegynner, eller noe mer erfaring. Det er en fordel om du har båtførerprøven, men ikke et formelt krav. I dette seilkurset prøver vi å legge vekt på tilpasninger for hver enkelt deltaker

På en moderne turhavseiler gjennomføres seilkurset der man gjennom aktiv deltakelse og under veiledning av en dyktig og erfaren instruktør får god innsikt og trening på å seile og trimme seil, legge til og gå fra brygge, praktisk trening i styringsreglene og manøvrere, knuter og fortøyning samt nød- og sikkerhetsprosedyrer.

Kurset er på 10 timer og går over to dager. Kurset passer for deg som ønsker et praktisk, engasjerende og spennende innføringskurs i turseiling og praktisk sjømannskap.

Vi skal bli kjent med utstyret om bord i båten, vite hva de forskjellige tingene heter, og kjenne til de vanligste seilutrykkene. Dette gjør ikke bare seilingen gøyere, men også sikrere.

At alle snakker samme «språk» er helt avgjørende for sikkerheten om bord. Fagspråket og mer til vil du lære mer om på seilkurset sammen med oss.

På seilkurset vil du lære mye av å teste, prøve og feile. Du skal få gjøre mest mulig av alt, så du kan få tilbakemelding og lære.

Du vil også motta et hefte med de stegene man skal gjennom underveis før seilkurset starter. Det kan være nyttig å lese gjennom dette før kurset slik at man har noen av begrepene på plass, men er også et veldig nyttig verktøy etter at seilkurset er fullført, slik at du kan repetere det du lærte på egen hånd.

I tillegg til vanlige ord og uttrykk innen seiling vil du også finne grundige instruksjoner i hvordan man setter opp og tar ned seil, trimming av seil i lite og mye vind og reving av seil. På seilkurset vil vi gå grundig gjennom dette.

Du vil også finne en grundig sjekkliste for å gjøre båten sjøklar, og lære om ulike knuter og fortøyninger. Alle stegene i hefte vil hjelpe deg å bli trygg og enda mer kunnskapsrik, og ikke minst lose deg videre på veien mot utallige unike seilopplevelser som egen skipper.

Alle våre seilkurs legger stor vekt på praktiske øvelser. Vi har havnemanøvrering og mannoverbord øvelser med alle, ved siden av teorien på Båtførerkursene.

Vi ønsker at alle skal ha en god opplevelse ombord/på sjøen, for vi er jo så heldig og har verdens vakreste kyst.

Bli med oss på seilkurs du også!

Informasjon om seilkurs Fjordfun har i Bergen

Fjordfun tilbyr kurs for alle som ønsker å bli trygg på sjøen, men har spesialisert seg på å også holde kurs og turer som er spesielt rettet mot damer. Ofte er det far som styrer skuten og vet hva som skal gjøres om bord i en båt, og mor kommer mer i bakgrunnen. Ved å la damene være uten menn om bord så «må» de gjøre alt selv, og med praktisk øving kommer også mestring.

 

Og det er akkurat det de maritime kursene for damer er bygget opp rundt; at alle skal kunne mestre og føle seg sikker på sjøen. Med økt kunnskap og mestringsfølelse blir det også mer moro om bord. Et annet viktig aspekt er også å tenke på sikkerheten når man er på sjøen. Må man en dag overta roret underveis på tur, er det viktig at man har kunnskapen som trengs.

Bli med på tirsdags seiling

Et seilkurs med Fjordfun

Seilkurset med Fjordfun avholdes på en moderne turhavseiler der man gjennom aktiv deltakelse og under veiledning av en dyktig og erfaren instruktør vil få god innsikt og øvelse på å seile og trimme seil, legge til og gå fra brygge, praktisk trening i styringsreglene og manøvrere, knuter og fortøyning samt nød- og sikkerhetsprosedyrer. Dette er kurset for deg som ønsker et engasjerende og spennende innføringskurs i turseiling og praktisk sjømannskap. Kurset er på 10 timer og går over to dager.


Formålet med dette kurset er at man skal bli kjent med utstyret om bord i båten, vite hva de forskjellige tingene heter, og kjenne til de vanligste seilutrykkene. Dette gjør ikke bare seilingen gøyere, men også sikrere. Det er helt avgjørende for sikkerheten at alle om bord snakker samme «språk». For eksempel om skipperen sier «stikk litt i storseilskjøtet» så er det selvfølgelig en fordel at mannskapet vet hva dette betyr.


Før kurset vil du motta et fyldig hefte med de stegene man skal gjennom underveis. Det kan være nyttig å lese gjennom før kurset slik at man har noen begreper på plass, men er også et veldig nyttig verktøy etter at kurset er fullført, slik at du kan repetere det du lærte på egen hånd. I tillegg til vanlige ord og uttrykk innen seiling vil du finne grundige instruksjoner i hvordan man setter opp og tar ned seil, trimming av seil i lite og mye vind og reving av seil. Du vil også finne en grundig sjekkliste for å gjøre båten sjøklar, og lære om ulike knuter og fortøyninger. Alle stegene har som formål å få deg trygg og kunnskapsrik, og hjelpe deg på veien mot utallige minnerike seilopplevelser på egen hånd.

Les hva andre sier om kurset